Przygotujcie (na 6 babeczek):
- pół kostki twarogu chudego (100g)
- łyżka słodzika Huxol w płynie (lub inny wg uznania)
- 3 łyżki otrąb owsianych i 1 pszennych (z lekką górką)
- czubata łyżka mleka w proszku
- łyżeczka skrobi
- łyżeczka proszku do pieczenia
- dowolny aromat owocowy lub inny ulubiony (u mnie jeżynowy)
- 1 jajko
- ok 3 łyżek mleka zagęszczonego light (aby masa nie była za sucha)
- * odrobina dżemu light (linessa, Lidl, dla fazy III)
Sposób przygotowania:Twaróg dokładnie gnieciemy widelcem, dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Masa nie powinna być za sucha, lecz o konsystencji gęstej śmietany. W razie potrzeby dolać mleka zagęszczonego (może być też zwykłe ale z zagęszczonym są lepsze). Masą napełniamy formę do babeczek i jeśli jesteśmy na III fazie dodajemy do każdej babeczki odrobinkę dżemu, zalewamy ciastem.Piec w 180 st. C, przez 25 min.Smacznego!
Babeczki wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńBabeczki jak ta lala. Wypróbowałam przepis w zeszłym tygodniu i obiecałam sobie, że przetestuję wszystkie Twoje przepisy - już kilka prób za mną i wszystkie z wynikiem pozytwnym:-)
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się bardzo :)
OdpowiedzUsuńWitam ponownie. Znowu wczoraj robiłam babeczki, ponieważ zakupiłam silikonowe foremki do mufinek i od razu chciałam je przetestować - wyszło mi 5 szt. Zamiast dżemu wsypałam żurawinę...no i znowu pychotka.
OdpowiedzUsuńTe babeczki to już nałóg...uwielbiam. Wystarczy zamieszać i gotowe. Dziękuję za genialny pomysł.
OdpowiedzUsuń