Składniki:
1 jajko
2 białka
2 łyżki stołowe słodzika w płynie (lub odpowiednio więcej w proszku)
30 g skrobi ziemniaczanej (czubata łyżka i pół)
20 g glutenu pszennego (białko 75.16g, tłuszcz 1.85g, węglowodany 13.79g)
7g proszku do pieczenia ( łyżeczka z czubkiem)
80 g otrębów owsianych (5 łyżek)
10 g otrębów pszennych (2 płaskie łyżki)
aromat maślany, cytrynowy, pomarańczowy
2 łyżki posiekanej żurawiny suszonej lub suszonych jagód goi
Wykonanie
Wymieszać jajka z proszkiem, aromatami i słodzikiem, ubijać mikserem aż masa zbieleje i stanie się puszysta. Do jajek wmieszać suche składniki, po łyżce, ostrożnie mieszając. Na koniec dodać żurawinę. Masę przełożyć do silikonowej keksówki (im mniejsza tym lepiej) lub do zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. 30-35 min najlepiej z termoobiegiem.
Smacznego
Przepis zasięgnięty z cudownego bloga: http://mipasteleriadedieta.com/
7g proszku do pieczenia ( łyżeczka z czubkiem)
80 g otrębów owsianych (5 łyżek)
10 g otrębów pszennych (2 płaskie łyżki)
aromat maślany, cytrynowy, pomarańczowy
2 łyżki posiekanej żurawiny suszonej lub suszonych jagód goi
Wykonanie
Wymieszać jajka z proszkiem, aromatami i słodzikiem, ubijać mikserem aż masa zbieleje i stanie się puszysta. Do jajek wmieszać suche składniki, po łyżce, ostrożnie mieszając. Na koniec dodać żurawinę. Masę przełożyć do silikonowej keksówki (im mniejsza tym lepiej) lub do zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. 30-35 min najlepiej z termoobiegiem.
Smacznego
Przepis zasięgnięty z cudownego bloga: http://mipasteleriadedieta.com/
wygląda świetnie , ale gdzie można dostać gluten pszenny ?
OdpowiedzUsuńOla
Allegro :)
OdpowiedzUsuń