czwartek, 30 maja 2013

Sorbet truskawkowy

Sorbet który zrobicie zawsze ekspresowo i nie trzeba czekać aż się zamrozi ! Przepis dla III fazy ;)

Składniki:
1 op. mrożonych truskawek (lub jagód, malin, co kto lubi)
łyżka słodzika w płynie

przybory:
blender

Przygotowanie:
Zamrożone owoce wsypujemy do miseczki i wstawiamy do mikrofalówki na półtora minuty.Owoce mają być lekko rozmrożone aby blender sobie poradził, chyba, że macie taki, który miksuje lód, to nie trzeba mikrofalować. Wrzucamy owoce do wysokiego naczynia, dodajemy słodzik i miksujemy na gładką masę. 
Sorbet gotowy :-) Podawać natychmiast. Nie polecam odkładania sorbetu do zamrażarki, ponieważ zamarznie na kamień.W zamrażarce można mieć zawsze w pogotowiu mrożone owoce i wystarczy 5 minut aby zajadać się lodami. 
Sorbet świetnie się komponuje z goframi Dukana :-) 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz