Przepis dla faz: I,II,III,IV
Przygotujcie:
ciasto:
- 1 kostka twarogu (200g)
- 1 jogurt Jovi o smaku suszonej śliwki (lub naturalny jeśli ta opcja wam nie odpowiada)
- 6 łyżek zmielonych otrąb owsianych
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki słodzika Huxol w płynie (lub wg uznania, ja lubię słodsze)
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki mleka w proszku
1 czubata łycha serka homo (najlepiej gęstego)
1 łyżka słodzika w płynie Huxol (lub innego)
1/4 łyżeczki aromatu czekoladowego
1 czubata łyżka kakao
Sposób przygotowania:
Twaróg przekładamy do miski i ugniatamy widelcem, można też zmielić albo użyć gotowego mielonego. Dodajemy wszystkie sypkie składniki, żółtka i mieszamy. Dodajemy jogurt, słodzik, a następnie porcjami ubite białka.
Ciasta wystarczy na małą keksówkę. Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy ok 50 min. w 200 st. C.
Ciasto jeść wyłącznie po całkowitym ostudzeniu (jest najlepsze). Dziennie można zjeść aż połowę wypieku :) Smacznego!
uwielbiam słodkości i smak śliwek !
OdpowiedzUsuńRenia
A gdzie można kupić aromat do ciast czekoladowy? Bo szczerze to nigdy takowego w sklepie nie widziałam. :)
OdpowiedzUsuńOczywiście w sklepie go nie kupisz. Wszystkie nietypowe aromaty kupuję na allegro. Jest w czym wybierać :)
OdpowiedzUsuńNo tak, to co najlepsze w sklepie się nie dostanie... a ja jakoś nie ufam zakupom przez allegro. :( no nic, obejde sie jakoś bez tego przysmaku czekoladowego.
OdpowiedzUsuńPs: dziękuje za Twoje odpowiedzi dotsterko i sorry za moją dociekliwość. ^^
Ciasto przepyszne a polewa niebo w gębie:-)
OdpowiedzUsuńChodzi o ten jogurt Jovi do picia???
OdpowiedzUsuńTak :)
OdpowiedzUsuńa jakiej wielkości ten jogurt? są dwa 700gram i mniejszy
OdpowiedzUsuńten najmniejszy
OdpowiedzUsuń