piątek, 10 czerwca 2011

Maślane Muffiny z polewą

Muffiny jak to muffiny, modyfikacjom nie ma końca, to tylko jedna z milinów propozycji co można z nimi zrobić :)
Przepis dla faz: I,II,III,IV




Przygotujcie: 
8 łyżek otrąb owsianych
4 łyżki otrąb pszennych
250 g serka homo odtłuszczonego (u mnie Pilos)
aromat maślany (polecam, ale może być inny)
4 jajka
słodzik (u mnie łyżka Huxolu w płynie)
łyżeczka z lekką górką proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
Zmielone otręby mieszamy z proszkiem do pieczenia i aromatem. Dodajemy żółtka i serek, dokładnie mieszamy. Białka ubić i porcjami dodawać do masy. Dokładnie wymieszać. Nakładać do foremki na muffiny i wstawić do pieca nagrzanego do 180C (najlepiej z termoobiegiem), czas pieczenia 30 minut.

Wskazówki: polecam nadziewać gotowe muffiny nutellą dukana oraz polać polewą o ulubionym smaku (mleko w proszku + mleko w płynie/serek homo + aromat/kakao). Muffiny zawierają serek ale nie smakują jak sernik i mają konsystencję normalnej muffiny :) Najlepsze po wystygnięciu. Jeżeli chcecie je zostawić na drugi dzień to przechowujcie w woreczku lub szczelnym pojemniku aby nie wysychały. Całość ma nam starczyć na 4 dni, ale ja zjadam w 2 i nic się nie dzieje ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz